Praktijkinformatie

Openingstijden Praktijk: dagelijks van 10 -18u.

XS2BRAIN is gevestigd in de van Slingelandtstraat 24C (Statenkwartier, Scheveningen) te Den Haag en bestaat in zijn huidige vorm sinds 2004. Vanaf september 2004 is mijn praktijk waarin ik vooral fysio/manuele & psychosomatische therapie / toegepaste kinesiologie uitoefende, veranderd in een centrum waar nog uitsluitend neurofeedback wordt uitgevoerd.

Adres: van Slingelandtstraat 24c (Statenkwartier, Scheveningen), Den Haag
Telefoon: praktijk 0639881384
Email: xs2brain@gmail.com


Grotere kaart weergeven

In de gehele wijk rondom de praktijk is sprake van betaald parkeren vanaf 13.00 uur.

Gang van zaken na aanmelding bij de praktijk:

 1. Na het maken van een afspraak krijgt U een aantal vragenlijsten toegestuurd via mail of post. De gegevens van deze vragenlijsten worden later gebruikt bij het maken van het behandelplan.
 2. Bij de eerste afspraak, de intake (duurt ongeveer 2 uur) wordt in eerste instantie het QEEG gemaakt, uitgewerkt en met U besproken. Indien U, naar aanleiding hiervan besluit om te gaan trainen, worden verdere afspraken gemaakt. Elke trainingsafspraak duurt ongeveer 1 uur.
 3. Indien u dit wenst wordt van de intake en het QEEG een verslag met afbeeldingen gemaakt.
 4. Trainingsintensiteit: in vrijwel alle gevallen geldt hoe vaker hoe beter, zeker de eerste twee weken. Twee maal trainen per week is wel het minimum. Bij één maal per week of minder wordt het moeilijker om een stapelingseffect te krijgen. Het brein 'zakt' als het ware steeds bijna helemaal in de oude staat terug.
 5. Gemiddeld zijn, afhankelijk van de ernst en verscheidenheid van de klachten, ongeveer 20 trainingen nodig. De laatste paar trainingen hebben een veel lagere intensiteit: één maal per week tot één maal per maand. Dit laatste is nodig om het resultaat blijvend te krijgen.

Prijzen en vergoedingen voor 2023:

Vergoedingen door de zorgverzekeraars vinden plaats vanuit de aanvullende polis tot het maximum bedrag zoals vermeld op de individuele polis. Voor een overzicht van de zorgverzekeraars waarmee ik via de NFG een contract heb, zie www.de-nfg.nl onder vergoedingen

Neem voor informatie over vergoedingen a.u.b. eerst contact op met de praktijk. Onder bepaalde voorwaarden kan een deelvergoeding plaatsvinden vanuit de aanvullende polis onder fysiotherapie.

Geïntegreerde praktijkvoering

De oude disciplines worden echter niet verloochend. In deze praktijk worden verschillende therapievormen en begeleidingen ge´ntegreerd aangeboden. Uitgangspunt is hierbij dat bij elke vraag, elk gegeven en bij elke klacht, altijd persoonlijke-, culturele- en sociale omstandigheden een rol spelen. Tijdens de trainingssessies is ook altijd tijd en ruimte voor begeleiding en gesprek.

Er is een streven naar een zo holistisch mogelijke aanpak, met respect voor de complexiteit van het leven waarin 'alles, alles' raakt en be´nvloedt. Het dagelijks leven in het hier en nu vormt het vertrekpunt voor elke oplossing van welke probleem dan ook.

We kunnen uitsluitend in het hier en nu nieuwe keuzes maken. Door nieuwe keuzes wordt de invloed van oude patronen minder sterk en kunnen we een nieuwe richting aan ons leven kunnen geven. Dit betekent dat het belangrijk is om goed te bekijken hoe problemen zijn ontstaan en wat U zelf kunt bijdragen aan het herstel. In de meeste gevallen vormt neurotherapie de hoofdmoot van de behandelingen.

In nauw overleg met de cliŰnt wordt bekeken welke strategie het beste past bij de persoon, het gegeven probleem of de gestelde vraag. U kunt zelf kiezen voor een traject waarin vrijwel uitsluitend wordt gewerkt met Neurofeedback & Neurofield sessies. Indien gewenst kan dit worden uitgebreid met individuele coaching.

Gewerkt wordt vanuit de Chinese energieleer, waarop onder andere de acupunctuur is gebaseerd. In de Chinese energieleer gaat het niet om 'goed of fout', maar om het bereiken van een 'dynamisch evenwicht', dat zo kenmerkend is voor de beweeglijkheid van het leven.

Voor verdere vragen voel U vrij: xs2brain@gmail.com

Registratie:

 1. de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG),
  Registratie nummer: 48090296388 (www.de-nfg.nl)
 2. RBCZ: code 809151R (www.rbcz.nu)
 3. AGB-code neurotherapie 90-038097
 4. AGB code fysio/manuele Therapie: 04-048795
 5. Paramedische BIG registratie fysiotherapie: 19034227604

>> naar boven